Samantha är ägarinna till Al Dente matlagningskurser och events

Al Dente – mer än 20 år av matlagningsaktiviteter

Sedan Samantha Santambrogio-Öberg startade verksamheten i Sverige 2002 har Al Dente vuxit och blivit ett av Nordens största och främsta företag för kurser, event och aktiviteter inom matlagning.

Italienska familjerecept med anor från 1800-talet

Samanthas mormors mor Luigia bodde under 1800-talet i den lilla byn Ripatransone, eller Ripa som vi kallar den, i Marce nära Toscana. Hon är urmoder till 100-tals recept som gått i arv från generation till generation och som vi idag använder med våra gäster på Al Dente. Familjerecepten är vi väldigt stolta över och efter matlagningsaktiviteten hos oss delar vi med oss av recepten på det ni lagat – ett stycke historia som aldrig går ur tiden.

Italienska familjerecept med anor från 1800-talet

Samanthas mormors mor Luigia bodde under 1800-talet i den lilla byn Ripatransone, eller Ripa som vi kallar den, i Marce nära Toscana. Hon är urmoder till 100-tals recept som gått i arv från generation till generation och som vi idag använder med våra gäster på Al Dente. Familjerecepten är vi väldigt stolta över och efter matlagningsaktiviteten hos oss delar vi med oss av recepten på det ni lagat – ett stycke historia som aldrig går ur tiden.

Mer än 9000 gäster per år lagar mat hos oss

Idag har vi 25 italienska kockar, specialister på italiensk matlagning, som lär privatpersoner och företag att tillaga äkta italiensk mat. Varje år välkomnar vi mer än 9 000 gäster i våra matstudios i centrala Stockholm. Våra gäster är både privatpersoner och företag från hela världen.

Alla kan laga mat

Vår filosofi är att alla kan laga mat. Med ingredienser av hög kvalitet, vägledning i rätt riktning, ett bra recept och glädje i köket kan vem som helst tillreda en läcker italiensk middag. För på Al Dente handlar det om raka och ärliga maträtter som låter råvarorna tala.

Fokus på de bästa råvarorna och mat som passar alla

Hos oss får du laga mat med de bästa råvarorna, vi är väldigt kräsna. Med recept och ingredienser som passar alla och en familjär stämning kring bord och grytor garanterar vi en matfest för alla sinnen. Samtidigt får du en paus och andrum i en jäktad vardag, vare sig du gör en matlagningsaktivitet som team building med kollegor eller kunder, eller om du lagar traditionella rätter tillsammans med familj och vänner.

Som Italien fast i Sverige

En mustig Pasta Ragù Bolognese avnjuten i Bologna får kanske en lite annan karaktär än om du äter samma maträtt i Stockholm. Därför har vi tagit Italien till Sverige och återskapar riktiga italienska hemmamiljöer i våra matstudios. När du kommer genom vår dörr är det viktigt för oss att du känner den där speciella, italienska känslan.

Som Italien fast i Sverige

En mustig Pasta Ragù Bolognese avnjuten i Toscana får kanske en lite annan karaktär än om du äter samma maträtt i Stockholm. Därför har vi tagit Italien till Sverige och återskapar riktiga italienska hemmamiljöer i våra matstudios. När du kommer genom vår dörr är det viktigt för oss att du känner den där speciella, italienska känslan.

Group 37Created with Sketch.

Ci vediamo in cucina - vi väntar på er i köket!

5 fördelar med att välja Al Dente till nästa aktivitet:

Group 37Created with Sketch.

Vår personal

Vi är Al-Dente-familjen

Alla våra gäster säger samma sak: det är den engagerade, trevliga och välkomnande personalen som ser till att matlagningsaktiviteten blir det där lilla extra. Vi är som en enda stor italiensk familj och det är en av faktorerna varför det känns så hemmastatt när ni kliver in hos oss.

Våra italienska kockar

Det här är specialisterna på italiensk mat som guidar er i det italienska köket. De är handplockade utifrån att de helt naturligt har en förmåga att engagera och entusiasmera så att ni får den absolut bästa möjliga upplevelsen under er aktivitet.

Våra kontorsstjärnor

Maskineriet bakom kulisserna som tar hand om er både före och efter aktiviteten hos oss. De gör allt för att ni som gäster ska trivas genom hela er kontakt med oss.

Våra kök

Du är välkommen till våra fyra härliga matstudios som ligger i hjärtat av Vasastan och Kungsholmen i Stockholm. När du kommer in genom vår dörr möts du av en rustik och charmig italiensk köksmiljö. Doften av färsk basilika och olivolja gifter sig med handmålat kakel från Amalfikusten, glassmaskiner och stora gedigna mortlar. I bakgrunden hörs klassisk italiensk musik. Allt för att ge dig känslan av ett äkta italienskt kök, som det ser ut hemma hos oss i Italien.

Professionell köksutrustning

Köken är utformade för socialt umgänge, kvalitetstid och samarbete. Det är viktigt att du får inspiration av och känsla för den mat du lagar. För att du ska få den bästa möjliga upplevelsen är köken prydda med kakel från La Riggiola och utrustade med professionell köksutrustning från Ilve, AGA, Delonghi, Villa d’Este och Kenwood.

Stora och små grupper

Vi tar emot både stora och små grupper och har kapacitet att välkomna upp emot 80 personer som mest i våra lokaler. Köken är socialt utformade så att ni naturligt kan prata, mingla och samarbeta med varandra. Läs mer om våra respektive kök, Al Dente Uno och Al Dente Due, här nedan.

UNO

Karlbergsvägen 25
113 27 Stockholm

Al Dente Uno är vår första matstudio och här doftar det alltid av färsk basilika. Nära Odenplans oslagbara kommunikationsutbud.

CUCINA

Roslagsgatan 33
113 54 Stockholm

Al Dente Cucina rymmer små och stora grupper upp till 50 personer. Få känslan av att du kommer hem till oss i Italien, fast i hjärtat av Vasastan.

Roslagsgatan 32
113 54 Stockholm

Al Dente Casa, en magisk mix av italiensk charm och svensk sekelskifte. En varm och hemtrevlig matstudio där det doftar av solmogen citron.

LA FAMIGLIA

Alströmergatan 45
112 47 Stockholm

La Famiglia, för större grupper. Från pizzaugnen doftar det av nybakad pizza och vinkylen är fylld med noggrant utvalda italienska viner.

Kontakta oss

Eller mejla oss direkt: [email protected]

Sommarkurser 2023

Istället för att bara äta på restaurang. Kom och laga äkta italiensk mat. Boka din plats nu och gör din sommar oförglömlig!