Kokböcker

Kokböcker

Group 37Created with Sketch.

Här har vi samlat våra allra bästa italienska recept i fyra olika kokböcker! Gelato, Pasta, Pizza och Al Dente – italiensk mat från grunden. 

Alla är skrivna av författaren och grundaren av Al Dente matlagningskurser och events, Samantha Santambrogio Öberg.
Detta är en perfekt julklapp eller gåva till någon du tycker om. Spendera helger och lediga dagar med att testa nya recept i köket!

Äkta italiensk glass – gelato, sorbet, såser och toppings

Är du också en av dem som älskar den krämiga italienska glassen? Nu kan du lära dig att göra din egen gelato hemma i ditt eget kök, med hjälp av boken Äkta italiensk glass – gelato, sorbet, såser och toppings. Du får beprövade tips och knep för att skapa den perfekta gelaton eller sorbetton, oavsett om du har en glassmaskin eller inte.

Boken innehåller över 50 läckra recept, från klassiska smaker som choklad, pistage och kokos till nya favoriter. Vad sägs om att prova gelato med smak av morotskaka eller prosecco, eller en frisk sorbetto gjord på clementiner och kardemumma eller limoncello? Dessutom innehåller boken läckra såser och toppings som förvandlar din hemmagjorda gelato till en lyxig dessert.

Al Dente - italiensk matlagning från grunden

Om du älskar våra matlagningskurser kommer du att älska vår nya kokbok.

Pasta, pizza, antipasti, gelato… Det är inte för inte som det omfattande italienska köket är känt och älskat världen över! Samantha Santambrogio Öberg bjuder på familjerecept med smaker och dofter som förgyller hela din vecka. Lär dig allt från hur du gör fylld pasta och underbart krämig italiensk glass (med eller utan glassmaskin!) till hur du lagar snabba vardagsrätter och festliga måltider som imponerar på vem som helst. Eller vad sägs om lammkotletter med myntapesto eller en risotto med gorgonzola och päron?

Gelato! Äkta italiensk glass

2:a plats årets dessertbok 2017

Här finns ljuvliga glassrecept som Samantha har tagit med från sin barndoms Milano, plus bra tips på hur du får till den där lena, krämiga konsistensen som är så typisk för italiensk gelato.

Med sina rena smaker och lena, krämiga konsistens brukar italiensk glass anses som godast i världen. Här har vår egen Samantha Santambrogio Öberg, Al Dentes grundare, samlat de allra bästa recepten från Al Dentes glasskurser. De har använts och älskats om och om igen av våra kursdeltagare och är just vad du vill hålla i när du gör glass i hemmaköket, med eller utan glassmaskin.

Äkta italiensk pizza!

Baka Pizza som i Italien! Här hittar du recept på allt från klassiker som Margherita och Quattro formaggi till veganska varianter, små pizzor som är perfekta till minglet, smakrika focaccior och söta pizzor att runda av måltiden med.

Finns det något mer njutningsfullt än en riktigt god pizza? I Samanthas nya bok hittar du recept på allt från klassiker som Margherita och Quattro formaggi till veganska varianter, små pizzor som är perfekta till minglet, smakrika focaccior och söta pizzor att runda av måltiden med. Hon delar även med sig av sina bästa tips på hur du bakar pizza som i Italien. Lär dig till exempel att knåda den ultimata degen och grädda pizzan till perfektion i en helt vanlig ugn.

Äkta italiensk pasta!

Bästa recepten för godaste pastan! Pasta är inget mindre än ren njutning – i olika former, med olika såser. All’arrabbiata, alla carbonara, alle vongole eller en klassisk ragú alla bolognese.

Oavsett om du gör egen färsk pasta från grunden, eller om du använder dig av butikens färdiga, är detta boken som lär dig att laga pasta som smakar lika ljuvligt i Italien. Hemligheten ligger i detaljerna – och de gör större skillnad än du tror.

Milanofödda Samantha Santambrogio-Öberg delar med sig av allt du behöver veta: hur du lyckas med pastadegen, vilken sorts pasta som passar till vilken sås, recept på klassiker, regionala specialiteter, vegetariskt och snabba, nya vardagsrätter. Livet är för kort för att inte unna sig pasta!

Sommarkurser 2023

Istället för att bara äta på restaurang. Kom och laga äkta italiensk mat. Boka din plats nu och gör din sommar oförglömlig!